Monday, 13 July 2015

Risau tambah berat badan di Aidilfitri ? Shaklee boleh membantu :)

Sedih kan, Ramadhan dah nak habis... tak pasti boleh jumpa Ramadhan tahun depan ataupun tak. Ramai yang bertambah sihat kerana bulan puasa ni kita kurang makan, merehatkan perut dan detox secara tak langsung . Ramai juga yang bertambah montel (yang ni tak dapat nak tolong lah ye...siapa suruh makan banyak-banyak buffet Ramadhan tu :)

Ramai yang teruja raya dah dekat...tapi saya ada risau sikit. Risau tak dapat menahan godaan lemang, rendang , kuih tat, kek coklat, almond london...hishh mak masak mana boleh tahan...mesti makan banyak punya !

Takpe takpe... Shaklee boleh tolong.

Memperkenalkan abang sado, Omega Guard dan Kak Long kawasan, Lecithin. Heh.

Omega Guard dan Lecithin ni memang wajib bagi saya. Hari-hari tak boleh tinggal. Kalau dah nak habis tu mesti kena cepat-cepat beli supaya tak putus bekalan.

Omega Guard berfungsi untuk merendahkan kolesterol, mengawal masalah obesiti, memelihara fungsi sendi, memperbaiki masalah alahan kulit, mencegah pembekuan darah dalam badan, melicinkan kulit, mencegah penyakit lelah, meningkatkan sistem imun dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Manakala Lecithin pula berfungsi memecahkan lemak dan kolesterol, meningkatkan daya ingatan, mengurangkan sembelit, menyerap nutrien larut lemak seperti A, D, E dan K, melindungi hati, menghalang tekanan darah tinggi dan mengatasi masalah bengkak susu.

So, biar takde baju raya, jangan takde Omega Guard dan Lecithin di hari raya. Heh.

WhatsApp saya segera !

No comments:

Post a Comment